Täyteainehoidot

Iän myötä iho ohenee, kuivuu ja sen joustavuus vähenee. Hormonit sekä monet ulkoiset asiat kuten aurinko ja tupakointi vaikuttavat myös osaltaan ihon juonteiden ja ryppyjen ilmaantumiseen.

Täyteainehoidoilla pystytään kosteuttamaan ihoa sekä häivyttämään ikääntymisen merkkejä kuten juonteita ja ryppyjä. Lisäksi täyteaineita voidaan käyttää kasvonpiirteiden muotoiluun kuten huulten täyttämiseen ja leuan sekä poskipäiden muotoiluun. Huulten muotoilu ja täyttö on nykypäivänä erittäin suosittu toimenpide, sillä sen avulla saadaan tuloksia varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tavallisimmin toimenpiteeseen hakeudutaan kun halutaan suuremmat ja täyteläisemmät huulet. Huulten täytöllä saadaan helposti ja vaivattomasti korjattua myös mm. huulten epäsymmetrisyyttä.

Täyteainehoidot toteutetaan niitä varten erikseen kehitetyillä hyaluronihappovalmisteilla. Hyaluronihappo on elimistön oma yhdiste, jota löytyy luontaisesti soluväliaineesta. Hyaluronihapon tehtävänä on mm. huolehtia ihon kosteudesta sekä kimmoisuudesta. Elimistön oma hyaluronihappo hajoaa nopeasti, jopa 1-2 päivässä, mutta sitä muodostuu jatkuvasti lisää. Kuitenkin ikääntymisen myötä hyaluronihapon tuotanto vähenee, jonka seurauksena ihosta tulee kuiva, samea ja epätasainen. Täyteainehoidon jälkeen hyaluronihappo hajoaa seuraavien kuukausien aikana hitaasti oman elimistön entsyymitoiminnan seurauksena ja näin ollen poistuu kehosta aineenvaihdunnan mukana.

Täyteainehoidon vaikutukset näkyvät välittömästi. Hoidon jälkeen ei ole varsinaista toipumisaikaa, mutta on syytä kuitenkin huomioida, että toimenpiteen jälkeen hoidetulla alueella voi esiintyä turvotusta, punoitusta ja mustelmia. Lopullinen tulos on nähtävissä 2-4 viikon kuluttua toimenpiteestä. Täyteainehoidon vaikutukset ovat väliaikaisia ja hoito tulee uusia säännöllisin väliajoin mikäli tulokset halutaan säilyttää. Tavallisimmin hoidon vaikutukset kestävät 3-12kk:tta, kesto on kuitenkin yksilöllinen.

Mikäli epäröit hoidon sopivuutta kohdallasi tai sinulla herää muutoin kysyttävää, voit aina olla yhteydessä. Voit myös varata ilmaisen konsultaatioajan (15min), jonka aikana voimme suunnitella toimenpiteen toteutusta, käydä läpi kysymyksiäsi sekä toimenpiteen kulkua. Täyteainehoitoja teen vain täysi-ikäisille.